måndag 8 oktober 2012

Penslar & Borstar

Det är inte bara viktigt att ha bra verktyg när man lägger makeup, det är nästan ännu viktigare att ta hand om dom!

Penslar och borstar kan vara gjorda utav två olika material, naturligt eller syntetisk. Oftast väljer man naturligt hår till borstar som ska användas till torra produkter och syntetiskt hår till borstar för creme produkter.
T ex rouge, puder och ögonskuggsborstar är gjorda av naturligt hår, kan tex vara get, grävling eller ponnyhår. Penslar för foundation, läppstift eller concealer är då gjorda av syntet. 

På grund av deras olika uppbyggnad så måste man tvätta dom på olika sätt.

Jag använder Yes diskmedel till mina syntetiska borstar, då den tar bort olja, smuts och bakterier. När det gäller cremeprodukter så är det där som alla bakterier gärna gror, tvätta dessa penslar minst en gång i veckan. Men gärna oftare!
Försök massera penseln när du tvättar, mjuka rörelser med Yes på fingrarna, få upp ett lödder och skölj. Ibland får man upprepa några gånger, du ser att den är ren när löddret är vitt!

Till penslar med naturligt hår använder jag barnschampoo. För att det är milt rengörande och är specifikt för just hår! :)
Massera mjukt upp ett lödder och skölj. Dra lite mjukt i penseln så att det mesta vattnet kommer av och sen forma om borsten igen.
Så att borsten inte blir spretig och tråkig!


Lägg penslarna på en handduk där de ska få torka, gärna över natten. Som du ser på bilden så har jag vikt in handduken lite på ena sidan, då ligger de rätt. Om du sätter dom i ett glas tex eller lägger dom rakt på en handduk, så kan vattnet komma ner i botten av borsten och lösa upp limmet. Då fäller borsten otroligt mycket och till slut så släpper alla hårstrå och borsten är förstörd!

Hoppas ni fick några bra tips till att ta hand om dina penslar och borstar!

Ber mycket om ursäkt för dålig uppdatering, men vi har flyttat till ny lägenhet och det tar ett tag att hitta saker och att hinna med!

Ha en fantastisk kväll!

Susanne



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar