torsdag 25 oktober 2012

läppar

Att lägga på läppstift så att det håller hela dagen och att det blir jämna skarpa kanter är inte alltid så lätt. Men här kommer ett litet hjälpmedel till dig. :)

Osminkade läppar.
Lägg en lätt concealer på läppkanten, det gör man för att sudda ut dina egna kanter och så att läppennan får en skarpare kant.

Jag börjar alltid med att sätta ut tre linjer, först vår amorbåge på överläppen och sen ett streck på mitten av underläppen. Det gör jag för att lättare kunna få jämna läppar med skarpa linjer. Skulle jag försöka dra hela underläppen på en gång så skulle den bli ojämn.
Drag från amorbågen och ner till mungipan, ta hellre små lätta streck än ett helt på en gång, man får lättare kontroll med små streck.
Drag från mittenstrecken och ut till mungipan, kan vara bra att i slutet måla från mungipan och ut för att få kontroll.
Man kan lägga läppennan på hela läppen också, om man vill att läppstiftet ska sitta ännu bättre. Läppennan är främst till så att läppstiftet inte flyter ut, men lägger man den på hela läppen så fäster läppstiftet bättre och man får en mer intensiv look.
Lägg på läppstiftet med pensel, då får du med dig pigmenten bättre och det blir en tunnare och mer intensivt lager. Du får också bättre kontroll på var läppstiftet hamnar och kan även lättare skapa skarpa kanter!
Klara!

En sak man även kan göra är att bita av läppstiftet på en kleenex och sedan applicera ytterligare ett lager läppstift, då har du läppar som håller hela dagen/kvällen! Men 100% pussvänliga? Nej tyvärr, då får man köra på tex
Max Factors Lipfinity, en torrare och otroligt hårt sittande produkt.

Är du den som gillar läppstift eller är läppglans skönare?

Ha det bra!
Susanne


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar