onsdag 31 oktober 2012

Bekymmer: Pormaskar

Ett bekymmer många kan ha är pormaskar, det finns två olika, vita eller svarta.
Här kommer en bild på hur de ser ut i genomskärning.

 
Vita pormaskar ser ut nästan som en lite bula i huden, den lilla bulan är egentligen döda hudceller och överskottsolja som har samlats nere i poren.  Om den massan kommer upp mot hudytan och få syre till sig så blir det en svart pormask.
 
Fångar man pormaskarna i tid och använder rätt produkter så kan man förebygga att man inte får finnar. För pormaskar är nämligen grunden till finnar och akne! Blir pormaskar helt tilltäppta så gror bakterier och det blir en inflammation!
 
Det man behöver hjälp med för att få bort och undvika pormaskar är:
Få bort döda hudceller och överskottsolja, det gör man med en hudtyps anpassad rengöring och en peeling för ansiktet.
 
Rengöringen gör att huden blir djupt rengjord från smuts och slagg, och peelingen jobbar på djupet med att få bort döda hudceller.
 
Det finns även olika produkter som hjälper hudens cellförnyelse, så att huden blir klarare och gör även att döda hudceller inte kan klogga igen porerna.
 
Clinique 7 day scrub för alla hudtyper, den innehåller små korn som "slipar" bort döda hudceller. Används en till två gånger i veckan på makeup-fri hud, efter använder man sin djuprengörande rengöring. Tänk på att använda den på väl fuktad hud, det ska inte riva! Den funkar utmärkt ändå. :)

Kanebo Sensai, Pore Clarifying Essence, ett serum som används bara där man upplever pormaskar, man tar någon droppe och låter sitta max 1 minut. Den lösgör tilltäpptheter och gör att huden blir mattare och mjukare.

Clinique Turnaround Concentrate, ett serum som används under din dag och nattcreme, i hela ansiktet. Den lösgör djupt sittande döda hudceller som kan göra att huden känns grå och trist, men som också skapar pormaskar.
Tillsammans med en peeling så får denna produkt din hud mjukare, jämnare i strukturen och med mer lyster.
 
 
Susanne
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar