torsdag 11 oktober 2012

Sund Hud

Jag kommer framöver visa olika bekymmer man kan ha i huden och vad det är som gör att man får dom bekymren, men även vad man kan göra för att få bort dom!

Men det första jag vill göra är att förklara för dig vad en sund hud är!


4 ingredienser är viktiga för att huden ska kallas sund.

1. Fuktbarriären: denna gula linje du ser, kan man säga är vårt tak i huden. Den gör att all fukt stannar inne och man känner sig återfuktad i huden.

2. Cellförnyelsen: cellerna föds varje dag, de färdas upp mot hudytan där de dör och trillar av. Detta ska ske mellan 28-30 dagar för en sund hud. När vi "byter" ut cellerna på hudytan så får vi friskare och klarare hud!

3: Stödstrukturen: detta nedersta del av huden, är vår madrass. Den gör att man känner sig fast i huden och att synligheten av linjer och rynkor är liten.
Den innehåller Kollagen och Elastin som hjälper att hålla madrassen fast och jämn.

4. Balans mellan vatten och olja: vattnet kommer från våra svettkörtlar och oljan kommer från våra talgkörtlar. De kommer upp på ytan där de blandas och mjukgör huden. När det är jämn balans mellan vattnet och oljan så känner man sig  mjuk och komfortabel i huden.

Rubbas en eller flera av dessa ingredienser så uppstår olika bekymmer i huden, och att genom att reparera dessa kan man återgå till  sund hud! Huden är ett fantastiskt organ! :)

Hoppas du får en fantastisk Torsdag!

Susanne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar