tisdag 4 september 2012

3-steget

Tänkte förklara Cliniques 3-steg lite närmre för dig :)

Steg 1: Rengör

Finns i 3 olika varianter:
Extra Mild för hudtyp 1, en oljefri mjölk som ej löddrar.
Mild för hudtyp 2, en oljefri gelé som löddrar.
Oily Skin för hudtyp 3 och 4, en oljefri gelé som löddrar.

Tvålen är speciellt utvecklad för ansiktet, som avlägsnar smuts och föroreningar samt överskottsolja i huden, men den tar inte bort hudens egna försvar. Därför känner du dig inte uttorkad efter tvätt. Tvålen hjälper även till att lösgöra döda hudceller, som Clarifying Lotion snart kommer att ta bort.

Vår tvål tar bort lättare makeup som tex ett lätt puder eller rouge. Har du foundation, puder, rouge och hela baletten så rekommenderar vi en makeuplösare, det kommer jag visa senare!


Steg 2: Exfoliera

Finns i 5 varianter:
1 för hudtyp 1, torr till väldigt torr hud.
2 för hudtyp 2, torr till kombinerad hud.
3 för hudtyp 3, normal till fet hud.
4 för hudtyp 4, fet hud.
Mild för alla hudtyper men som är känsliga.

Clarifying Lotion är ett väldigt speciellt ansiktsvatten, det är nämligen exfolierade! Det menas med att när du sveper med din bomullspad i ansiktet, så sveper du även bort de lösa döda hudceller som ligger på din hudyta. Detta är unikt för Clinique! Vad det menas för din hud är att den känns renare och fräschare, men även att fuktkrämer kommer lättare in i huden och att din makeup kommer att bli snyggare och hålla bättre!

Viktigt när man har ett exfolierande ansiktsvatten är att inte ta för mycket produkt på bomullspaden och att man bara sveper över hudytan! Inget gnuggande! :)

Om du har makuprester på din bomullspad när du svept den över huden, då behöver du en makeuplösare! Då har inte tvålen kunnat komma in och göra sitt jobb.


Steg 3: Återfukta

Finns i 2 varianter:
Dramatically Different Moisturizing Lotion (DDML) för hudtyp 1 och 2.
Dramatically Different Moisturizing Gel (DDMG) för hudtyp 3 och 4.

Det här är ett fuktserum, inte en dagcreme. Den här underbara produkten ger dig rätt balans i huden och fyller huden djupt nere med fukt. Den är som en sluss, allt annat du lägger ovanpå som serum, dag eller nattcreme kommer djupare ner och får ett bättre resultat. Den jobbar balanserande så att torrheten och blankheten blir mindre med tiden.

Du kan använda DDML och DDMG över hela ansiktet, runt ögonen och på ögonlocken, så mild är den. Men den ger inget skydd mot yttre påfrestningar som sol och miljöpåverkan, därför ska du alltid applicera en dag/nattcreme ovanpå.

Hoppas du har fått lite ny och rolig information om 3-steget! Är du mer intresserad så gå in på närmsta Clinique Disk och få en konsultation! Den är helt kostnadsfri och där skräddarsyr de hudvården helt efter dig och dina bekymmer!


Ha en bra dag!

Susanne



1 kommentar: